2009 - 2010 MEDEA + BIOPASS Projekt

A CompuWorx Zrt 2010 eleje óta részt vesz az EUREKA MEDEA+ program keretében megvalósításra kerülő BioP@ss K+F projektben (www.biopass.eu) is az NKTH, mint az EUREKA hazai társhatóság által meghirdetett pályázaton elnyert támogatás segítségével.


A projekt, amelynek tagjai között többek között a Gemalto (projektvezető), a Gieseke und Devrient, az NXP, Infenion, ST Microlectronics, Precise Biometrics cégek vesznek részt, tárgya az európai állampolgári azonosítás területén alkalmazható biometrikus és kontaktus nélkül azonosítási megoldások kutatási és fejlesztési tevékenysége.


A projekt 2010 végéig tart, eredményei a biometrikus és érintkezés nélküli állampolgári azonosítás fejlődéséhez fognak hozzájárulni, amely azonosítási eljárások kétségkívül a jövő közigazgatásának és az országhatárokon átnyúló közszolgáltatások kölcsönös igénybevételének alapjait képezik. A projekt eredményei nagyban hozzájárulnak az állampolgárok biztonságának növeléséhez, a közszolgáltatások korszerűbb igénybevételhez és az Európai Unión belüli szabad mozgáshoz.