2010. Euréka innovációs Díj


A 2010. június 24.-én és 25.-én megrendezett EUREKA Miniszteri Konferencián EUREKA Innovációs Díjat kapott a Compuworx ZRt. közreműködésével megvalósult Onom@Topic projekt.


A díjat ebben az évben osztották ki először és olyan sikeresen megvalósult projektek kaphatják, amelyek vagy nem EUREKA tagország közreműködésével valósultak meg, vagy az eredménye sikeresen bevezetésre került nem európai piacokon.

Sajtóközlemény:

Nemzetgazdasági Minisztérium
Sajtó
Budapest, 2010. június 25.


Közelgő magyar EUREKA elnökség


EUREKA Miniszteri Konferenciát tartottak 2010. június 25-én Berlinben. A konferenciát megelőzően ünnepélyes keretek között átadták az EUREKA Innovációs Díjat, amelyet a magyar Compuworx Zrt. aktív részvételével megvalósult Onom@Topic+ projekt nyert. A projekt az EUREKA MEDEA+ (mikroelektronikai témájú) klaszter programján belül az európai állampolgári kártya rendszerrel, valamint mobil multimédia alkalmazások fejlesztésével foglalkozott.


Az 1985-ben elindított EUREKA ipari kutatás-fejlesztési együttműködés célja Európa világpiaci versenyképességének erősítése a piacorientált kutatási projektek koordinálása és összefogása révén. Magyarország 2011 júliusától látja el egy éven keresztül az elnökségi teendőket.


Amint a magyar delegációt vezető dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára a konferencián elhangzott hozzászólásában hangsúlyozta, a közelgő magyar EUREKA elnökség kiváló alkalmat teremt az innovatív magyar kis- és középvállalkozások számára a nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködésekbe való bekapcsolódásra és a hosszútávú stratégiai kapcsolatok kiépítésére.

Az EUREKA programról a Nemzeti Kutatási,Fejlesztési és Innovációs Hivatal oldalán 
található bővebb leírás: