Chipkártya

A CompuWorx Zrt. 1994 óta foglalkozik chipkártyás technológiára épülő megoldások fejlesztésével, mint nemzetközi kártyatársaságok kiemelt partnere. Partneri viszonyunk a nemzetközi kártyatársaságokkal nem korlátozódik egyszerűen a termékek egyszerű továbbértékesítésére,mi kártyákra alapozott magas színvonalú alkalmazásokat, szolgáltatásokat fejlesztünk és valósítunk meg megbízóink számára. Nemzetközi kártyatársaságok szakemberei által kiképzett mérnökeink megfelelő tudással és szakismerettel rendelkeznek mind a memória mind a mikroprocesszoros kártyák területén. A CompuWorx ZRt. azonban - felismerve a biztonság és a megbízhatóság kiemelt szerepét a kártyarendszerekben -, elsősorban a magasabb szintű technológiát képviselő mikroprocesszoros kártyákra fejlesztett megoldásokat támogatja. Az általunk javasolt, fejlesztett és megvalósított rendszerek elsősorban mikroprocesszoros kártyákra épülnek, de szállítunk költségérzékenyebb és egyszerűbb rendszerek számára memória kártyákat is, amelyeknél biztosítjuk a technológiai szinthez mért lehető legnagyobb biztonságot.

Társaságunk több európai K+F projektben is dolgozik a legújabb elektronikus azonosítási okmányok és biztonságtechnikai megoldások kutatása és fejlesztése céljából.

Alkalmazásaink közül néhány: SONY Hungária Kft. dolgozói kártyarendszere, az 1998-ban bevezetett felsőoktatási intelligens diákigazolvány, a SuperShopKártya , MOL Törzsvásárlói Kártya,  City Taxi taxicsekk kártya, államigazgatási és vállalati PKI kártyák (pl. okmányirodai dolgozók, anyakönyvvezetők, Magyar Telekom, Pannon GSM, Démász). Megoldásainkról részletesebben a referenciáink között olvashat.A mikroprocesszoros kártya napjaink egyik legsokoldalúbban felhasználható számítástechnikai eszköze.Szinte mindannyiunk használ valamilyen chipkártyát: például pontgyűjtő loyalty kártyát, EMV bankkártyát, vállalati beléptetőt, mobil telefonban SIM kártyát, diákigazolványt, elektronikus útlevelet. A felhasználási lehetőségek pedig egyre csak bővülnek, várhatóan hazánkban is elterjednek a külföldről már ismert intelligens eszközök: elektronikus bérlet, jegy, egészségbiztosítási kártya vagy személyi igazolvány.

A chipkártya technológia több formában is megjelenhet, nem csak hagyományos kártyaként, hanem tokenben, titkosított memóriájú USB kulcsban, mobiltelefonban, útlevélben is.

Használatuk széles körű: azonosítás, titkosítás, autentikáció, fizetés, pontgyűjtés, egyéb elektronikus tranzakciók végrehajtására alkalmazható.

Ezen az oldalon kísérletet teszünk arra, hogy a bemutassuk a chipkártyákat általában, illetve kitérünk az általunk használt és forgalmazott kártyák jellegzetességeire is.