Kereskedelmi és Hitelbank Rt. sajtóközlemény 2002. július 30.
Már 25 ezer K&H chipkártya a magyar piacon

Stratégiai együttműködés a K&H Bank és a CompuWorx között.

A Kereskedelmi és Hitelbank május óta 25 000 chipkártyát adott ki ügyfelei számára, a kártyaelfogadó terminálokat folyamatosan cserélik, az év végéig 500, chipkártyát is leolvasni képes terminált helyeznek ki.

A K&H Bank 2003-ban bocsátja ki az első, törzsvásárlói pontgyűjtő funkcióval is ellátott chipes bankkártyát Magyarországon. A K&H Bank által kiadott pontgyűjtő chipkártyához és annak továbbfejlesztett változatához a CompuWorx fejlesztett és szállít szoftverelemeket.

A K&H Bank és a CompuWorx közötti együttműködés több évre tekint vissza. A CompuWorx fejlesztette és üzemelteti a többpartneres SuperShop Program teljes informatikai rendszerét: a kártyákat, a POS terminálokat és az adatokat feldolgozó-ellenőrző központi rendszert is. A sikeres együttműködést követően a K&H Bank és a CompuWorx ez év márciusában megállapodást kötött mely szerint a Bank a CompuWorx segítségével fejleszti tovább új chipkártyáit. A továbbfejlesztés első lépése a chipes bankkártyák törzsvásárlói programba való bevonása lesz, amelyhez a bank a társaságtól vásárolja meg a programhoz szükséges informatikai rendszer know-how-ját, valamint a CompuWorx együttműködésével fejlesztik a rendszer egyes elemeit. Az új típusú, most már törzsvásárlói pontgyűjtő funkcióval is ellátott bankkártyákat a K&H Bank 2003-ban bocsátja ki.

"A Kereskedelmi és Hitelbank különös figyelmet fordít a bankkártya üzletágra, ennek megfelelően bocsátottunk ki elsőként chippel ellátott bankkártyát. Célunk, hogy olyan új fejlesztéseket hajtsunk végre, amellyel ügyfeleink igényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Ebben a törekvésünkben találtunk kitűnő szakmai partnerre a CompuWorx vállalatban, amely saját területén hasonló vezető szerepet tölt be, mint a K&H Bank a pénzügyi szolgáltató piacon" - mondta Nemcsics Róbert a lakossági termékek és csatornák ügyvezető igazgatója.

"A CompuWorx számára kiemelkedően fontos a K&H Bankkal folytatott együttműködés, hiszen az a tény, hogy a Vállalat részt vesz az első multifunkcionális chipes bankkártya rendszer kialakításában, a jó kapcsolat mellett tevékenységének szakmai elismerését is jelenti" - mondta Dr. Kiss Elemér a CompuWorx elnök-vezérigazgatója.

A K&H Bank május óta adja ki a pontgyűjtésre még nem alkalmas, de chippel már ellátott bankkártyáit, amelyek biztonságosabbak és gyorsabb tranzakciókat tesznek lehetővé mágnescsíkos elődjüknél. A K&H Bank az eltelt két hónap alatt 25 000 chipkártyát adott ki ügyfelei számára, a kártyaelfogadó terminálokat folyamatosan cserélik, az év végéig 500, chipkártyát is leolvasni képes terminált helyeznek ki.

Háttérinformáció:

A chippel ellátott bankkártyák biztonságosabbak és a velük végrehajtott banki tranzakciók gyorsabbak is mágnescsíkos elődjüknél. A chipet leolvasni képes terminálokat itthon folyamatosan helyezik ki a kereskedelmi partnerekhez, ezért a bankkártyák mágnescsíkot is tartalmaznak.

A CompuWorx megalakulásától fogva foglalkozik mikroprocesszoros chipkártya alkalmazások és rendszerek fejlesztésével. A Vállalat komplett megoldásokat fejleszt és szállít partnereinek: a kártyákon kívül kártyaolvasó eszközök, POS terminálok, kártyakezelő szoftverek, adatbegyűjtő és feldolgozó rendszerek, megszemélyesítési szolgáltatás szerepel kínálatában.

A Kereskedelmi és Hitelbank - univerzális bankcsoportként - ma már országszerte 170 fiókkal a pénzügyi szolgáltatások teljes választékát kínálja lakossági és vállalati ügyfeleinek. Ezek között - a hagyományos banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártyás szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) - megtalálható a privát banki szolgáltatás, a befektetési alapkezelés, a lízing, az értékpapír kereskedelem, a faktoring, az élet- és nyugdíjbiztosítás, melyeket a bank leányvállalatain keresztül biztosít partnereinek.