Munkatársi kártyarendszer megoldások
A hatékony és eredményes munkavégzés záloga a nyugodt és biztonságos munkahely, a gördülékeny adminisztráció. Számtalan olyan feladat, kötelezettség adódik egy vállalat életében a vagyonvédelemtől a munkaidő-nyilvántartáson át az étkezési támogatás adminisztrálásáig, amely nem tartozik szorosan tevékenységéhez, de amelyekkel mégis foglakoznia kell nem kevés forrás bevonásával. Ezen tevékenységek elvégzéséhez ajánljuk a CompuWorx munkatársi kártyarendszerét.

A vállalat munkatársai, látogatói, megszemélyesített intelligens kártyát kapnak, amellyel számos funkciót vehetnek igénybe a vizuális azonosítástól a digitális aláíráson keresztül az elektronikus fizetésig. A CompuWorx ZRt. a lehetséges funkciók működtetéséhez szükséges teljes és átfogó rendszert kínál a kártyáktól a kártyaelfogadó eszközökön keresztül a rendszert felügyelő-kiszolgáló háttér megoldásig. Megoldásaink a legapróbb részletekig személyre szabhatóak, bármely vállalati rendszerhez és infrastruktúrához illeszthetőek.

Vizuális azonosítás
  • Elektronikus azonosítás és ellenőrzés beléptető pontokon: kapu / ajtó bejárat, portaszolgálat, sorompó 
  • Munkaidő-nyilvántartás: a beléptetetési pontokon elhelyezett terminálok által regisztrált érkezési és távozási időpontok alapján 
  • Internetes vásárlás: elektronikus kereskedelmi rendszerekben szükséges titkosítási és hitelesítési feladatokat a kártya végzi (SSL illetve SET támogatás) 
  • Elektronikus kereskedelem (business to business): vállalatok közötti elektronikus üzenetváltások titkosítása és hitelesítése (pl. EDI) 
  • Készpénz-helyettesítő fizetési módok: a kártya elektronikus pénztárcája terhére fizetés büfében, étteremben egyéb elfogadó helyeken elhelyezett POS terminálon illetve áru- és ital-automatáknál, önkiszolgáló fénymásolóknál. 

A kártyarendszer kiegészülhet az alábbi PKI szolgáltatásokkal is:
  • Logikai beléptetés: Windows Logon - username és jelszó megadása helyett kártyás, PIN kódos bejelentkezés 
  • Elektronikus tanúsítványok tárolása és használata, kártyán történő kulcsgenerálással 
  • Védett Intranet, Extranet, Internet szerverek elérése, hozzáférési jogosultság igazolása (SSL protokoll használatával) 
  • Biztonságos és hiteles elektronikus levelezés: e-mail titkosítása és titkosított levél dekódolása, digitális aláírás, aláírás ellenőrzése (S/MIME protokoll használatával) 
  • Dokumentumok titkosítása Pld.IDBridge K3000 token, mely támogatja a biztonságos web böngészést és felhasználó adatainak védelmét. 

Hozzáadott szolgáltatásként ajánljuk még a kártyák vizuális megszemélyesítését (nyomtatás, dombornyomás), a szükséges szoftverek és kártyaolvasók telepítését, illetve szervizelését.

Referencia
Sony munkatársi kártyarendszer
Pannon GSM Ügyfélkártya
Magyar Telekom vállalati kártya